Black Jack är ett av världens äldsta casinospel och därför finns det också en hel del myter och skrock som omgärdar spelet. Det beror dels på att spelet har så gamla anor och är välkänt i en lång rad olika kulturer och civilisationer, men dels också på att det finns ett visst mått av tur och slump inblandat i Black Jack och som med alla spel där ödet är inblandat så lockar detta till att ta till skrock och vidskeplighet för att öka sina vinstchanser.

Spelarnas plats kring bordet
En del spelare tror att den plats man har kring bordet påverkar en som spelare. Det sägs att det innebär otur att spela på den plats som kallas för ?First Base?, vilket innebär att sitta närmast dealern till vänster. Detta är dock bara en myt, platsen i sig innebär inte mer otur än någon annan plats. Däremot är det bra att tänka på valet av plats av den anledningen att det ligger lite strategi bakom valet. Om man sitter på en av de sista platserna runt bordet istället för en av de första, så innebär det att man hinner se fler kort delas ut, vilket är bra ifall man exempelvis vill använda sig av en strategi som korträkning.

Kortens betydelse
Många spelare skyller på kortleken ifall det går dåligt för dem. Det finns faktiskt spelare som påstår att kortens förbannelse existerar och att de inte kommer att fortsätta spela förrän man byter ut en otursdrabbande kortlek mot en kortlek som bringar mer tur runt bordet. Visst är det lätt att skylla på korten, men självklart är det ju så att det inte är kortens fel om det inte går som spelarna vill.

Oddsen för dealerns Black Jack
En Black Jack myt som är seglivad är den att många spelare tror att dealern har jättestor chans att få Black Jack. Som spelare är man förstås naturligt misstänksam mot dealerns dolda kort. Men för den sakens skull ska man inte utgå från att det dolda kortet automatiskt är en tia. Det är 30 procents sannolikhet att dealern sitter med ett kort som har värdet tio som dolt kort, men å andra sidan 70 procents sannolikhet att det är ett helt annat kort där istället. Likaså är det bara 55:1 chans att få en Black Jack och det inträffar bara vid var 20:e hand att man faktiskt får Black Jack.